Хоча суперечки навколо користі та шкоди коров’ячого молока не вщухають, є багато традицій його використання для підтримки імунітету та здоров’я. Якщо ви все ж таки не хочете відмовлятися від цього продукту, які є правила в його вживанні?
З точки зору стародавніх цивілізацій, молоко є божественним продуктом, який постачає в наше тіло речовини, а по-сучасному нутрієнти, які ми не можемо отримати з жодного іншого продукту. Сучасні вчені згодні: у молоці є 18 із двадцяти нам необхідних нутрієнтів, тобто протеїнів, вітамінів та мінералів, речовин, які наше тіло само не виробляє чи виробляє у недостатній для нас кількості. 500 мл молока це скільки склянок та корисних вітамінів, дізнайтесь за посиланням https://ga.org.ua/500-ml-moloka-ce-skilki-sklyanok/.
Коли ви правильно вживаєте молоко, всі ваші тканини насичуються, а емоції приходять у баланс і рівновагу.
Коров’яче молоко має солодкий смак, і охолодний ефект на тіло. Це неймовірно важливо, адже саме солодкий смак, як ми вже говорили за посиланням ось тут, відповідає за наше щастя у житті, здоров’ї та молодості. На додаток, властивість молока бути важким для перетравлення. Ця особливість разом з його з охолоджуючим потенціалом робить простим його застосування разом з спеціями, що зігрівають і стимулюють травлення. При цьому немає ризику підвищити так збуджений внутрішній вогонь.
У давнину молоко вважали афродизіаком, який не лише покращує лібідо, а й фертильність чоловіків та жінок. Вважалося, що це – один із рідкісних продуктів, який миттєво покращує якість насіннєвої рідини. Його також широко застосовували як стимулюючий імунітет засіб, тонік молодості та довголіття.
Вважали, що вживання коров’ячого молока покращує пам’ять та інтелект, а також проблеми з циклом у жінок, стимулює лактацію, знімає втому та стабілізує неспокійну свідомість.
У давній науці про медицину та здоров’я душі і тіла, Аюрведі, вважається, що молоко є одним із рідкісних продуктів, який стимулює вироблення нашим тілом чистої субстанції, «оджасу». Ця субстанція є життєво необхідною для існування та розвитку будь-якого організму: дарує нам імунітет, регенерує тканини, дає задоволення від життя та робить нас щасливими. Саме це обумовлює таке широке застосування коров’ячого молока в цій науці при лікуванні недуг і разом із різними препаратами.
Як правильно пити молоко?
Якщо після прочитання нашої статті «Корисно чи шкідливо коров’яче молоко» ваш власний вибір упав за цей продукт, то вам все ж таки необхідно пам’ятати, як краще і правильніше для організму його вживати.
Звичайно ж, якщо у вас алергії, непереносимість лактози, або якісь захворювання, при яких ви застосовуєте медичні препарати, або просто є сумніви – завжди консультуйтеся з фахівцем перед застосуванням будь-якого продукту та спеції.
Найкраще купувати молоко від тих, хто шанобливо поводиться з тваринами. Адже будь-яка дія на продукт до того, як він потрапив до нас на стіл, відіб’ється і надрукується на ньому. При їжі ви «з’їсте» всі ті емоції та страждання, які відчувала тварина, або навіть рослина, яку погано доглядали.
У наш час корми та щеплень тваринам, напханим антибіотиками, гормонами росту та іншими неприйнятними речовинами, краще купувати пастеризоване молоко (хоча класично цільне молоко вважалося завжди кориснішим), а також у перевірених виробників. Якщо ви п’єте парне молоко, його обов’язково варити, щоб убити всі бактерії.
Всупереч поширеній думці, знежирене молоко не допоможе вам схуднути. Навпаки, Аюрведа каже, що чим ближче по можливості продукт до натурального (менше оброблений і перероблений), тим він корисніший. Крім того, багато вчених не знайшли зв’язку між вагою і відсотком жирності молока, як ми говорили в нашій попередній статті про молоко.
Молоко є окремим прийомом їжі, тому їм не варто запивати їжу або уплітати з ним булку з варенням. Ви можете, однак, поєднувати молоко у невеликих кількостях із замоченими на ніч сухофруктами, але тільки солодкими: солодким інжиром та фініками, наприклад.
Пам’ятайте, що відповідно до порядку годин на добу, до десятої ранку переважає час холодних і важких елементів води та землі. Тому з ранку молоко зі схожими властивостями зробить вас сонними та повільними. Але все ж таки не пийте молоко відразу перед сном, дайте йому пів годинки переваритися, і ви будете міцно і спокійно спати. Пам’ятайте, що молоко утворює в ор ганізмі слиз. Тобто, якщо у вас конституція тіла, в якій вже переважає земля і вода, або у вас закладено носа, «забито» грудину, мокрий кашель, ожиріння або слабке травлення, то вам не варто пити молоко на ніч.
Молоко важко для перетравлення і має охолодний ефект на тіло, тому класичне його вживання з давніх-давен – у теплому вигляді з щіпкою куркуми та кардамоном, які нейтралізують його важкі для перетравлення властивості.